Лампард: Може да нямам време да довърша проекта си


И. Ангелов

Лампард: Може да нямам време да довърша проекта си

Мениджърът на Челси Франк Лампард сподели мнението си за слуховете, които се свързват с негово уволнение, като и легендата посочи, че вероятно трябва да подобри резултатите преди да загуби работата си. Челси спечели само 2 от последните си 6 мача във Висшата лига, но 11 от неговите играчи имат по-малко от година опит в първенството.

"Аз стоя тук последната година до 18 месеца и говорехме за решенията, които направихме миналата година. Ние не можехме да купуваме. Загубихме най-важния си играч - Еден Азар. 

"Младите играчи се развиваха. Разбираме, че това може да не е в права линия, а с възходи и падения. Преминахме милания сезон по този начин и през лятото взехме играчи. Аз мога да говоря само както аз виждам нещата. Аз съм този, който работи с играчите.

"Имаме млад състав и новите играчи навлизат, така че когато хората искат да говорят за това, че имаме най-силния състав, както преди месец, реалността е, че имахме състав от играчи, някои от тях нови, и в миналите години те не се представяха като за титла. Така чувствах.

"Ако погледнем към отборите, които печелят титли в момента, те имат играчи, които продуцират рекорден брой голове, атакуващи линии, които носят големи бройки. Ние имаме много талант в състава - няма съмнение - и се надявам, и очаквам, че работата с тези момчета може да ги развие, но ние все още не сме там. Затова говоря.

"Търпение, да. Но аз не мисля, че търпението е нещо, за което мога да говоря във футбола. Това не е мой прерогатив и тези решения не са мои. Моето решение е да се събуждам всеки ден и да опитвам да подобрявам състава, но аз разбирам, че понякога футболът не позволява просто да плаваш напред. Той ти дава тежки моменти, така че когато казвам, че не сме завършена статия, това е факт, но най-важното е да сме заедно - аз, екипа и отбора - втрудните моменти.

"Аз разбрах бързо в тази работа, че дали печелим или губим, но особено когато губим, когато имам играчи, които не стартират, те ще искат да играят. Понякога това е позитив, понякога не. Някой започват да говорят зад гърба ти защото просто е така в живота. Аз не се притеснявам от това. Всичко, което мога да кажа е, че имам истинско желание да излезем от тази мини криза. Виждам, че го искат. 

"Ако имах играчи, които не ги е грижа дали ще играят, щях да имам да правя решения. Ако има възможности за напускане, те също трябва да са правилни за тях, за клуба, за мен, и клубът ще реши. Ако не, продължаваме да се борим. Аз никога не съм си помислял в тази работа, че ще имам отбор от 25 човека, които ще казват 'аз обичам да не играя'.

"Ще видим какво ще стане със състава защото имахме тежък период с коронавируса и с трансферния пазар. Всичко, което се случва за всеки играч, трябва да е правилно за клуба на първо място, след това за играча, в зависимост от договора му, както и за мен. Не е толкова просто."

  Сподели
357