Ливърпул разгроми младежите на Вила (видео)


Н. Гавазов

Ливърпул разгроми младежите на Вила (видео)

Ливърпул, изненадвайки с играта си през първото полувреме, все пак преодоля съпротивата на младежкия състав на Астън Вила и постигна победа с 4:1, с което се класира за 4-я кръг на Купата на Англия.

Младежите на бирмингамци не издържаха и четири минути. Къртис Джоунс увисна от десния фланг, а Садио Мане, отваряйки се между двама защитници, изпрати топката във вратата с глава - 0: 1.

Но по-нататък нещата не продължиха добре за гостите от Мърсисайд. "Червените“ имаха огромно игрово предимство, но домакините здраво се държаха и не допуснаха втори гол.

Към края на първото полувреме се случи нещо неочаквано. Тромавата защита на гостите позволи на 17-годишния Луис Бари да пробие и да реализира сам срещу  вратаря - 1: 1.

Виланите героично издържахао близо час, но след това всичко си дойде на мястото, защото "червените" вкараха три гола само за пет минути. Първо Такуми Минамино отклони топката след удара на Джорджиньо Вийналдум - 1: 2. След това Мане отново показа способността си да играе с глава - 1: 3. И накрая Мохамед Салах се завъртя на 180 градуса в наказателното поле и изпрати топкт във вратата - 1: 4.

С това приключи и интригата. Астън Вила очаквано излетя от ФА Къп, но все пак го направи достойно.

В друг мач от вечерта Уулвърхамптън отбеляза минимална победа над Кристъл Палас благодарение на топовен изстрел на Адама Траоре от линията на наказателното поле.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
471