Анчелоти: Вярвайте ми, ще се класираме в топ 4


Н. Гавазов

Анчелоти: Вярвайте ми, ще се класираме в топ 4

Наставникът на Челси Карло Анчелоти отказва и да помисли над възможноста, че оглавявания от него отбор може да се окаже в следващия сезон зад борда на Шампионска лига. По този начин, италианският специалист изрази своята увереност, че «аристократите» със сигурност ще завършат сезона в топ 4 на Висшата лига на Англия.

В последните си единадесет мача „сините" събраха едва десет точки и в момента се намират на пето място в класирането. Все повече феновете на отбора се опасяват, че отборът няма да може да финишира в първата четворка - обстоятелства, идентични с времето отпреди две години, когато бе уволнен Сколари.

„Ще бъде зле, ако Челси не се окаже в Шампионска лига. Този клуб е длъжен да играе в турнира всяка година и една от най-важните задачи се явява именно място в първата четворка. Не говоря за финансови причини, а говоря за мотивация. Ние сме длъжни да участваме в Шампионска лига. Аз не искам да обещавам, но имаме възможността да го направим. Благодарение на нашите успехи през миналия сезон аз имам добра поддръжка - спечелихме Купата на Англия, както и титлата. Това е още една причина, за да ми повярвате. Аз съм уверен, че ще финишираме сред първите четири отбора", заяви Анчелоти на пресконференция преди днешния мач с Блекбърн, който е част от 23 кръг на Висшата лига на Англия.

 

  Сподели
116