Шарп: Критиката е незаслужена, Магуайър е феномен


И. Ангелов

Шарп: Критиката е незаслужена, Магуайър е феномен

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Лий Шарп изрази мнението си за капитана на отбора Хари Магуайър, който получи солидни критики след трансфера си за 80 милиона лири от Лестър Сити. Според легендата англичанинът е феноменален на позицията си и лошите мнения преувеличават.

"Аз мисля, че това, което се случи през лятото по време на ваканцията му беше преувеличено и преля. След това той имаше няколко по-слаби мача и хората започнаха да говорят. Но аз мисля, че нивата му на постоянство откакто пристигна в Юнайтед са феноменални.

"Той закрепи защитата и чете играта много добре, може да играе. Може да кажете, че като дете е бил по-скоро полузащитник, отколкото защитник, защото той е повече футболист, отколкото блокър. Аз мисля, че той е фантастичен за клуба. Критиките са прекалени.

"Излизаш и играеш за Манчестър Юнайтед, който е сред най-големите отбори в света, и това е част от работата. Трябва да приемаш критиката. Там си за да се целят в теб, но никой не е по-голям критик от самия теб. Аз мисля, че той се справя с нещата добре.

"Това е трудно място да работиш. От който и клуб да пристигнеш в Манчестър Юнайтед ще е трудно и той се справи с класа. Ако питате който и да е мениджър и успешен отбор, те ще ви кажат, че най-важното за печеливш състав е силната, стабилна и постоянна защитна четворка. Говорят за гръбнака на отбора, но аз мисля, че ако можеш да задържиш една постоянна защитна четворка и вратар, ако те започнат да се разбират и държат сухи мрежи, то когато имаш полузащитници и нападатели както в Юнайтед, тогава това е заплаха за всеки противник."

  Сподели
255