Тотнъм с класика над Лийдс (видео)


И. Ангелов

Тотнъм с класика над Лийдс (видео)

Тотнъм прие Лийдс Юнайтед в срещата от шестнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините спечелиха с 3:0 и събраха 29 точки, на 4 зад лидерите Ливърпул и Манчестър Юнайтед, като лондончани застават на третата позиция.

В 28-ата минута днес Алиоски повали Бергвайн в полето и това бе дузпа, която Хари Кейн реализира за 1:0. До момента на дузпата обаче домакините отстъпваха в играта. Точно преди почивката резултатът стана и 2:0 когато в 43-ата минута Кейн центрира ниско и Сон вкара 100-ят си гол за клуба.

В 50-ата минута при корнер на Сон, той намери главата на Алдервайрелд и въпреки че Меслие спаси точно на линията, технологията на гол-линията отчете попадение с милиметри за 3:0. До края и двата тима имаха още възможности за голове, но резултатът не се промени. В 92-ата минута обаче Мат Дохърти бе изгонен за втори жълт картон при влизане в краката на съперник в средата на терена.

С днешната комбинация за гол Кейн и Сон са изработили вече 13 гола в кампанията помежду си, с което те изравняват рекорда на Алан Шиърър и Крис Сътън от 1994-95 г., когато двамата вдигнаха титлата с Блекбърн.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104