Лампард: Вернер е оръжие - головете ще дойдат


И. Ангелов

Лампард: Вернер е оръжие - головете ще дойдат

Мениджърът на Челси Франк Лампард сподели мнението си за головата суша от 11 срещи за нападателя Тимо Вернер. Според треньора вината трябва да се сподели и между другите играчи, които не доставят достатъчно добри топки за германеца, чиято форма доведе Челси и до това тимът да не спечели 4 от последните 5 мача.

"Срещу Сити ще е различен мач, но и нашата игра се базира на владението. Като цяло имаме повече владение от съперниците и проблемите идват срещу отбори с нисък блок, който не можем да пробием достатъчно добре. Аз мисля, че качествата на Тимо могат да са много мощни на контраатаки, но срещу Сити ще ни трябват много неща, с топката и без нея. Ще видим.

"Той винаги е огромно оръжие на контра и мисля, че той ще стане голямо оръжие срещу отбори, които се бранят. Не е като да не може да играе срещу тях. Той е бърз, може да завършва. Понякога проблемът ни е да доставим топката в правилната зона.

"Всеки играч преминава през трудни времена пред вратата. Красивото е, че той получава шансове. Това определено е позитивно, знаем го. Аз съм открил, че работата в тренировките е единственото нещо, което може да обърне това. Просто работа в тренировки и трениране на удари, което Тимо прави сега.

"Когато работиш така, въпрос на време е защото естествените му качества ще го поставят пред вратата и ще го откъснат от защитниците, за да му позволят да получи още възможности. Самочувствието се понижава когато пропуснеш няколко удара, но това е естествено. 

"Моята работа е да му помогна с увереността и да го насоча в правилната посока. Головете ще дойдат."

  Сподели
136