Ман Юнайтед втори след късен успех над Уулвс


И. Ангелов

Ман Юнайтед втори след късен успех над Уулвс

Манчестър Юнайтед прие Уулвърхемптън Уондърърс в срещата от поредния шестнадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Олд Трафорд" двамата вратари се отчетоха с няколко феноменални изяви, а резултатът остана непроменен до 94-ата минута. В края Рашфорд вкара за 1:0, с което Юнайтед излиза на второ място, на 2 точки от Ливърпул при равен брой срещи.

До почивката и двата тима имаха възможности за гол, като Руй Патрисио лиши Бруно Фернандеш от гол от непосредствена близост с глава, а Ромейн Саис на два пъти бе близо, като веднъж нацели греда, а втори път Де Хеа се прояви на близката греда.

Във втората част отново двата тима имаха шансове, като първо Рашфорд с глава стреля високо, преди в 70-ата минута при удар на Баили топката да се отклони от ръката на Коади в Кавани, който вкара от засада. Попадението бе отменено, а ВАР не отсъди и дузпа в ситуацията. В 72-ата минута Де Хеа отново се прояви срещу Саис, а на другата врата Погба и Марсиал се отчетоха с пропуски.

В 94-ата минута обаче домакините стигнаха до победата когато Бруно прати дълга топка над защитата за Рашфорд, той овладя и финтира защитник, като стреля диагонално и топката се отклони и влетя в близкия ъгъл на Патрисио - 1:0.

  Сподели
373