Мачовете на Ман Сити с Челси и Ман Юнайтед могат да се отложат


Н. Гавазов

Мачовете на Ман Сити с Челси и Ман Юнайтед могат да се отложат

Станаха известни подробностите за избухването на огнище на коронавирус в Манчестър Сити, поради което мачът от 15-ия кръг на английската Висша лига с Евертън бе отложен.

Според The ​​Athletic, резултатите от тестовете, проведени на 27 декември, са показали още трима заразени играчи, чиито имена не са посочени. По този начин общият брой на заразените в лагера на "гражданите" достигна седем души, тъй като клубът по-рано обяви положителни тестове за защитника Кайл Уокър и нападателя Габриел Исус, както и на двама служители от командния състав.

Във връзка с увеличаването на броя на заразените в Манчестър Сити, мачовете с Челси и Манчестър Юнайтед са под въпрос. Срещата със "сините“ може да се състои, ако "гражданите“ се върнат към тренировки до уикенда. Ако обаче бъдат открити нови случаи на инфекция по време на тестването през следващите дни, мачът вероятно ще бъде отложен, което ще застраши двубоя с "червените дяволи".

Мачът от 17-ия кръг на шампионата на Англия Челси - Манчестър Сити ще се проведе на 3 януари в Лондон. Дербито с Манчестър Юнайтед от  полуфиналите за Купата на Лигата е определен за 6 януари.

  Сподели
242