Лампард: Ядосан съм, не бяхме добри


И. Ангелов

Лампард: Ядосан съм, не бяхме добри

Мениджърът на Челси Франк Лампард призна, че представянето на неговия отбор в загубата с 3:0 от Арсенал вчера го е оставило ядосан, след като "сините" пропуснаха шанса си да застанат на второ място в таблицата. Голове от Александре Лаказет от дузпа, Гранит Джака от пряк-свободен и Букайо Сака осигуриха победа на Микел Артета, чийто тим не се представя на ниво този сезон, докато Тами Ейбрахам върна късен гол, и Жоржиньо пропусна дузпа в мача.

"Това не беше достатъчно добро. Борихме се във второто полувреме, но в първата част си създадохме прекалено много работа. Играчите, които се включиха като резерви дадоха повече скорост, енергия и интензивност. Аз ще поема отговорността отвън, но играчите също трябва да поемат отговорност. Посланието е ясно - Арсенал е опасен отбор. Когато излезеш и играеш на 60 или 70 процента, ти няма да печелиш мачове.

"Аз съм ядосан защото искам да побеждаваме. Това беше шанс да излезем втори. Получихме каквото заслужавахме. Във второто полувреме показахме ангажираност, но вече беше твърде късно. Първото полувреме бяхме много слаби и си създадохме много проблеми. Не може да ти липсва толкова енергия и желание във Висшата лига, както показахме.

"Можеш да се готвиш много, но когато излезеш така, това е друго нещо. Всичко е в ума. Ако се представяш под нивото и допуснеш само гол като на Сака - това е животът. В друг ден можехме и да вкараме дузпата и да вземем различен резултат, но не беше ден за нас. Отборите, които сега печелят, печелят, печелят, не го правеха преди 2 или 3 години. Ние все още не сме на това ниво и се вижда. Аз го чувствах докато бяхме в добрата поредица резултати, и сега го чувствам. Объркахме нещата днес".

  Сподели
245