Челси с три през Уест Хем


И. Ангелов

Челси с три през Уест Хем

Челси прие Уест Хем Юнайтед в последната среща от четиринадесетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Стамфорд Бридж" домакините спечелиха с 3:0 и застанаха на петото място с 25 точки, колкото има и Тотнъм на шесто място, но само на 2 пункта от второто място и Лестър. 

Първото полувреме днес бе равностойно и изпълнено със събития. В 7-ата минута Райс вкара за гостите, но попадението бе отменено след ВАР преглед заради минимална засада. 

В 10-ата минута Тиаго Силва вкара след корнер от Маунт на главата му за 1:0. 6 минути след това Азпиликуета помисли, че е запазил една топка на линията, след която той намери Ейбрахам за лесен гол, но и това попадение бе отменено. В 29-ата минута Боуен вкара, но и този гол бе отменен поради нарушение.

След почивката Челси реши нещата късно, като в 78-ата минута Вернер навлезе от ляво и пусна ниска топка за Ейбрахам, Кресуел провали съотборниците си от защитата като изостана с капана на засадата и нападателят на Челси вкара за 2:0. След точно 101 секунди Маунт центрира за Пулисич, чийто удар бе спасен, и Ейбрахам бе на точното място да довкара за 3:0.

  Сподели
444