Ман Юнайтед взе зрелищно дерби с Лийдс


И. Ангелов

Ман Юнайтед взе зрелищно дерби с Лийдс

Манчестър Юнайтед прие Лийдс Юнайтед в срещата от четиринадесетия кръг на английската Висша лига. В първата среща в лигата между двата тима от 2004-та година домакините на "Олд Трафорд" спечелиха с 6:2 и така се покачиха до 3-ата позиция в класирането, на 1 точка от Лестър на второ и на 5 от Ливърпул на върха, като Юнайтед има мач по-малко от преките съперници.

Още във 2-ата минута резултатът днес бе открит когато Бруно пусна топката на дъгата за включилия се МакТоминей, той си отвори място през защитник и стреля в далечния ъгъл на Меслие за 1:0. Още минута след това отново МакТоминей вкара за 2:0 когато се включи в наказателното поле, изведен от Марсиал.

В 20-ата минута Марсиал бе намерен в наказателното поле и загубената топка срещу двама защитника попадна на пътя на Бруно Фернандеш, който стреля мощно през вратаря за 3:0. В 37-ата минута след корнер, Марсиал отклони с глава на втора греда и там Линдельоф вкара за 4:0.

В 41-ата минута Лиам Купър върна гол за гостите с глава след подаване на Рафиня. След почивката 5:1 оформи Дан Джеймс в 66-ата минута когато получи пас от МакТоминей в полето. 

В 70-ата минута Марсиал спечели дузпа, а Бруно вкара за 6:1 с типично изпълнение с подскок, с което прати Меслие в грешна посока. В 73-ата минута Рафиня намери Далас на дистанция, но той финтира бранител и стреля неспасяемо в ъгъла на вратата за крайното 6:2.

  Сподели
344