Лестър удари Тотнъм в Лондон


И. Ангелов

Лестър удари Тотнъм в Лондон

Тотнъм прие Лестър Сити в срещата от поредния четиринадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините отстъпиха с 2:0 след голове на Варди и Алдервайрелд в собствената врата, като по този начин "лисиците" застават на 2-ро място в класирането на 4 точки от лидера Ливърпул. Тотнъм остава четвърти с 2 точки зад противника си днес и 1 зад Евертън и третата позиция.

Първото полувреме бе равностойно тактически, като двата тима ограничаваха изявите на нападателните двойки. В самия край обаче при една безобидна ситуация Серж Орие извърши глупаво нарушение срещу Фофона в наказателното поле и ситуацията първо бе подмината, но след ВАР преглед се оказа дузпа. Джейми Варди реализира с мощен удар от бялата точка за 1:0.

Така на почивката в игра за Тотнъм се включи Бейл вместо Ндомбеле. Веднага обаче в 48-ата минута Лестър вкара отново когато Джъстин с подаване от защита прехвърли всички и намери Мадисън в полето, халфът овладя перфектно и матира Лорис, но попадението бе отменено от ВАР поради минимална засада.

В следващата минута Ло Селсо напусна игра контузен и Лукас Моура се включи за Тотнъм. В 59-ата минута Олбрайтин от дясно с перфектно центриране намери Варди в полето, той игра с глава назад, и там в опит да пресече Алдервайрелд си вкара автогол за 2:0. До края Тотнъм владееше повече, но остана с по-малкото положения за гол.

  Сподели
466