Жозе: Аз съм страхотен пример за подражание, а не Пеп и Клоп


И. Ангелов

Жозе: Аз съм страхотен пример за подражание, а не Пеп и Клоп

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо отново нападна останалите мениджъри за поведението им на тъча по време на мачове, като португалецът настоя, че в този аспект той е най-добрият пример за подражание. Специалния е известен с няколко скандала срещу Футболната асоциация по време на престоите си в Челси и Манчестър Юнайтед в миналото. През 2016 г. той бе наказан за това, че изрита бутилка вода на тъча по време на равенството с Юнайтед и Уест Хем, а в сряда срещу Ливърпул той участва в нов инцидент, когато медиите засякоха агресивно поведение към Юрген Клоп.

"Аз казах на Клоп, че по-добрият отбор загуби и той не се съгласи, но това е негово мнение. Ако аз се държах както него на тъча, аз нямаше да бъда търпян там. Когато говорим за него това е страст? По някаква причина при мен е различно.

"Много години аз бях добър пример за лошо поведение на тъча, и винаги са ме наказвали за това. В този момент аз наистина, и вярвам, че и реферите го виждат, съм страхотен пример за добро поведение на тъча. Но аз виждам останалите, че правят невероятни неща. Някои от тях правят неща, които аз никога не бих, и след това нищо не се случва. Мога да говоря за това, защото то е животът ми. Ден след ден съм на тъч линията."

Запитан защо хора като Клоп и Гуардиола (който избегна този сезон наказание когато си позволи да докосне четвъртия съдия по време на равенството 1:1 с Уест Бром) са третирани различно и избягват наказания, Моуриньо продължи:

"Вероятно е защото другите мениджъри не казваме нищо."

Жозе продължи с похвала на мениджъра на Лестър Сити Брендан Роджърс, който е постигнал всичко с работа и отдаденост: 

"Брендан трябваше да отиде в долните дивизии и малки отбори преди да достигне Ливърпул и Шотландия, и след това Лестър. Нищо не му бе дадено на сребърна тепсия. Винаги съм го виждал като млад човек, който иска да се учи.

"Той е фантастичен треньор. Това е единственото, което мога да кажа, и то няма нищо общо с отношенията ни. Аз се радвам, че той се справя толкова добре."

  Сподели
313