Ливърпул разби Палас и дръпна на върха (видео)


И. Ангелов

Ливърпул разби Палас и дръпна на върха (видео)

Ливърпул гостуваше на Кристъл Палас в срещата от поредния четиринадесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Селхърст Парк" гостите спечелиха със 7:0 и така събират 31 точки, с 6 над втория в таблицата - Тотнъм. Головете в срещата вкараха Минамино, Мане, Фирмино (2), Хендерсън и Салах (2).

Още в 3-ата минута Такуми Минамино откри резултата, като това е първия му гол в лигата точно 1 година след подписването за клуба на 19-ти декември 2019 г. Последва много силен период за Кристъл Палас, но домакините не материализираха добрата игра и така в 35-ата минута от нищото Фирмино организира гол когато отправи една избита към него топка към Мане, сенегалецът се завъртя с финт през бранител и стреля за 2:0 през Гуайта.

В 44-ата минута 3:0 оформи Фирмино когато той бе намерен от Робертсън от левия фланг и нападателят стреля с едно докосване.

След почивката Палас не потърси отговор и пестеше енергията си, като в 52-ата минута Александър-Арнолд пусна топката на дъгата за включилия се Хендерсън и той стреля перфектно за 4:0. В 68-ата минута 5:0 оформи отново Фирмино, като тук той бе намерен от резервата Салах на ръба на наказателното поле, пое на скорост и копна топката над вратаря.

6:0 дойде след корнер на Александър-Арнолд на главата на Матип, който свали към Салах и той отклони през Гуайта. В 85-ата минута Окслейд-Чембърлейн намери Салах на дъгата и с фалцов удар в горния далечен ъгъл той оформи 7:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
408