Невил: Юнайтед не е имал силен отбор 6 години


И. Ангелов

Невил: Юнайтед не е имал силен отбор 6 години

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил критикува представянето на отбора в дербито с Манчестър Сити. На "Олд Трафорд" вчера двата тима се разделиха при скучен безголов равен почти без положения. Така Юнайтед е на 8-мо място в лигата, на 4 точки зад Тотнъм и Ливърпул. От последната титла на "червените дяволи" през 2013 г. при Сър Алекс Фъргюсън клубът промени няколко мениджъра и загуби хегемонията си в Англия:

"Аз все още имам това нещо в ума си - ако този клуб иска да позволи на мениджър да спечели титлата, той трябва да бъде въоръжен с правилните играчи за тази цел. Дали собствениците, отделът по трансфери, или както ги наричате, направи това?

"Трябваше нов централен защитник, трябваше дясно крило. Погба трябваше да играе ляво крило днес, Гринууд на дясното. Това не се получава. Имат 6 полузащитника и опитват да играят с всички тях.

"Опитваме да поставим квадратни фигури в кръгли празни места, през цялото време. Аз не мисля, че на някой от мениджърите в последните 5 или 6 години му дадоха достатъчно за титлата. Това е работата на хората на върха. За мен има двойна отговорност затова защо Манчестър Юнайтед не е успешен.

"Липсата на титла за Оле няма да е само поради причини в него, защото той трябва да има група играчи, която да доминира мачовете. Той няма да мисли, че с онова първо полувреме с Уест Хем, той е близо до стандарта, който ще отведе Манчестър Юнайтед до титла. 

"Той очевидно ще продължи да говори позитивно и днес той каза, че това е най-добрият им мач срещу Сити, но реалността е, че той знае, че това не са представяния, които ще донесат титла. Не са изобщо, и дори не са близо".

  Сподели
172