Лампард след загубата от Евертън: Не сме готови за титла


И. Ангелов

Лампард след загубата от Евертън: Не сме готови за титла

Мениджърът на Челси Франк Лампард призна, че неговият отбор не е бил достатъчно добър по време на снощната загуба с 1:0 от Евертън. Според мениджъра това е било напомняне за хората, които спрягат тима за титла, че реалността е друга. "Сините" загубиха след дузпа на Гилфи Сигурдсон на "Гудисън Парк" и не можаха да отговорят в срещата.

Това бе първа загуба за тима от онази от Ливърпул в края на септември, но според Лампард това показва, че тимът не е фаворит за титлата:

"Дълъг сезон е. Това е за хората, които говорят за нас, казват, че ще спечелим лигата, че имаме най-добрия състав. Това са глупости. Когато говориш за най-добрия състав, трябва да се гледат отборите, които са печелили в последните 2, 3, 4 години. Техните състави са пълни с нападатели и крила, които вкарват по 30-40 гола на сезон и те имат халфове с много титли зад гърба си.

"Ние имаме някои играчи, но имаме много млади и съставът ни не е на това ниво. След две или три години ако още съм тук и имаме няколко спечелени титли, тогава ако ме питате дали сме претенденти, ще кажа 'да', но в момента хората просто искат да гледат състава ни и да говорят за него.

"Много бързо се промениха мненията от онези срещи с Уест Бром и Саутхемптън когато бяхме далеч от добри, боклуци и нескопосници. А миналата седмица изведнъж имаме най-добрият състав и ще спечелим първенството. Вероятно сме някъде посредата и това е реалността.

"В момента не сме в най-добро състояние. Първите 20 минути бяха ключови. Аз знаех какво ще стане, дълги топки, втори топки, отбор, който е отчаян за победа и е способен да направи нещата трудни за нас. Когато изостанеш с 1:0 абсолютно техния план е да ни затруднят. Те се справиха добре и ние не дадохме достатъчно. За нашето ниво и това, което показваме напоследък, това не бе достатъчно добро.

"Момчетата са разочаровани защото бяха в добра форма. Беше голям тест и ние не го преминахме, но ще се подобрим в бъдещето."

  Сподели
209