Юнайтед съкруши 10 от Ливърпул, Джерард предаде Далглиш (видео)


Т. Михайлов

Юнайтед съкруши 10 от Ливърпул, Джерард предаде Далглиш (видео)

Манчестър Юнайтед се класира за 4-ия кръг на турнира за Купата на Англия след победа с 1:0 над Ливърпул в дебюта на новия наставник на “мърсисайдци” Кени Далглиш. Райън Гигс отбеляза единственото попадение с гол на Райън Гигс от дузпа отсъде още в 35-ата секунда за нарушение срещу Димитър Бербатов. Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард пък получи директен червен картон в средата на първата част след груб фаул срещу Майкъл Карик.

Стартът на мача предвещаваше голово шоу, като още в първата атака Димитър Бербатов овладя страхотно топката в дясната част на наказателното поле, напредна и бе препънат от Агер. Хауърд Уеб не се поколеба да посочи бялата точка, макар контактът между бранителя и българския голаджия да бе твърде лек. Райън Гигс пък откри с удар в дясната част на вратата, въпреки че Пепе Рейна предусети ъгъла.

Постепенно обаче Ливърпул заигра по-добре от Юнайтед и създаде няколко ситуации, които не бяха достатъчно опасни. Веднъж Торес имаше шанс да обстрелва, но неговият удар не се получи и топката излезе в аут. Силоен удар на Макси Родригес пък бе отразен оъ Кушчак.
 
В 35-ата минута Стивън Джерард напрактика погуби надеждите на своите за нещо повече от почетна загуба. Капитанът на “мърсисайдци” влезе грубо в краката на Карик и бе изгонен с директен червен картон. Първоначално изглеждаше, че наказанието е пресилено, но нито Джерард, нито мениджърът му Кени Далглиш оспориха решението на Уеб.

Второто полувреме предложи по-качествен футбол и много повече ситуации, най-вече пред Рейна. Юнайтед започна много силно, с надеждата да вкара втори гол, но топката не пожела да посети мрежата. Последва ново вдъхновяване на Ливърпул като най-опаснен бе един фаул на Лейва спасен с мъка от Кушчак. След това Рейна стана герой за своите, като в рамките на 30-ина секунди спаси голови удари на половината състав на Манчестър Юнайтед, в това число и два шута на Бербатов. В крайна сметка резултатът остана непроменен и домакините ще играят в 4-ия кръг на най-стария турнир в света.

Видео: Тук

  Сподели
151