Дузпа в края спаси Арсенал от отпадане (видео)


Т. Михайлов

Дузпа в края спаси Арсенал от отпадане (видео)

Арсенал и Лийдс Юнайтед завършиха нарвно 1:1 в среща от 3-ия кръг на турнира за Купата на Англия и ще преиграят двубоя на “Елън Роуд”. Дузпа реализирана от Сеск Фабрегас в самия край на мача спаси “топчиите” от шокиращо отпадане и попречи на “розите” да отстранят за поредна година отбор от Топ 4 на Висшата лига, след като миналата година удариха Манчестър Юнайтед.

През първата част Арсенал логично имаше надмощие и създаде няколко положения пред младия Каспер Шмайхел  Аршавин излезе веднъж сам срещу сина на датската легенда Петер Шмайхел, но не можа да го преодолее. Никлас Бендтнер пък направи другия голям пропуск, оставайки интригата за втората част.

През второто полувреме обаче Лийдс седеше по съвсем различен начин на терена и в 55-ата минута тимът поведе с гол от дузпа на Робърт Снодграс. Денилсон бе виновен за 11-метровия удар като наруши правилата срещу Градел. Това принуди Арсен Венгер да пусне в игра капитана Сеск Фабрегас и крилото Тео Уолкът, които бяха получили почивка.

Въпреки това Арсенал не успя да застраши много вратата на Шмайхел като контраатаките на Лийдс бяха по-опасни и на два пъти Счесни спаси тима си. Чак в последните минути домакините натикаха съперника си в наказателното му поле. В последната минута Хюз повали отскубналия се Уолкот и реферът отсъди дузпа, реалзиирана от Фабрегас.

Видео: Тук

  Сподели
156