Дийни: Кавани трябва да бъде просветен


Н. Гавазов

Дийни: Кавани трябва да бъде просветен

Капитанът на Уотфорд Трой Дийни реагира на скандала около поста на нападателя на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани след мача със Саутхемптън.

Напомняме, че уругваецът отговори на поздравленията на един от последователите си, като написа "Gracias negrito“, което може да се преведе като "Благодаря ти, черен“. Чувствителните либерални британски медии веднага раздухаха случката, а Кавани изтри публикацията си. По-късно стана известно, че Футболната асоциация на Англия е започнала разследване на Единсон. Нападателят е изправен пред дисквалификация за поне три мача.

"Не мисля, че Кавани е искал да обиди никого, но трябва да бъде просветен кое е приемливо и кое не. Той го написа, обмисли, но ще има хора, които ще кажат: "Не мисля, че трябва да правите това“. Вероятно е написал това в състояние на еуфория, след като победи и вкара голове. Ето защо вярвам, че той не е искал да обиди никого. Той просто не осъзнава последствията от думите си.

Не мисля, че трябва да бъде дисквалифициран за три мача. Наказанието трябва да се прилага и под формата на образование. На него трябва да му се обясни, че подобни думи обиждат хората", заяви Дийни.

  Сподели
89