Артета: Нуждааем се от феновете


Н. Гавазов

Артета: Нуждааем се от феновете

Мениджърът на Арсенал Микел Артета коментира загубата  с 2:1 от Улвърхемптън в мач от десетия кръг на Висшата лига на Англия.

За сблъсъка на Раул и Луис ...

"Давид е добре, просто не му бе комфортно да играе с глава след този епизод, затова решихме да го заменим. Попитах лекарите дали всичко е наред с него веднага след сблъсъка и те ни убедиха, че се справя добре, така че не направихме незабавна смяна. Всички протоколи за сигурност бяха спазени и сега всичко е наред с него. Що се отнася до Раул, ситуацията изглеждаше доста опасна, затова му пожелаваме бързо възстановяване".

За играта ...

"Загубихме играта в наказателното поле. Съперниците имаха два удара към вратата през първото полувреме и вкараха два пъти. Имахме много шансове, но реализирахме само един. Малко попадаме в очертанията на вратата, понякога имаме проблеми с доставянето на топката напред. Проблемът с ефективността трябва да бъде решен, за да печелим мачовете".

За влошаването на ситуацията в таблицата ...

"Да, това е срамно. Домакинската форма е важна за укрепването на позицията  в лигата. И загубихме три поредни мача у дома, което е наистина разочароващо, поради много причини. Срещу Лестър, както и днес, не заслужавахме поражение, но срещу Астън Вила – напълно, с тази игра, която показахме".

Ще ни помогне ли завръщането на феновете…

"Наистина се нуждаем от тях. Това е, което ни липсва. Феновете могат буквално да вкарат топката в мрежата със своята енергия. Нямаме търпение за този момент".

  Сподели
276