Уулвс надви Арсенал на Емирейтс


И. Ангелов

Уулвс надви Арсенал на Емирейтс

Арсенал прие Уулвърхемптън Уондърърс в срещата от десетия кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" гостите спечелиха с 2:1 след голове на Нето и Поденс, като Габриел върна попадение за домакините. С победата Уулвс заемат 6-та позиция със 17 точки, само на 4 от върха на лигата, докато Арсенал е 14-ти с 13 пункта.

След само 5 минути игра днес при опасен инцидент Давид Луис и Хименес удариха главите си, което спря играта за повече от 10 минути. Нападателят на Уулвс бе изнесен на носилка докато Луис получи превръзка на главата и бе заменен на полувремето. Раул Хименес бе заменен мигновено от Фабио Силва и играта продължи в 17-ата минута. 

В 27-ата минута при центриране от дясно на Траоре, непокрит Дендонкер се извиси и с глава прати топката в горната греда, тя попадна в Нето, който стреля през трима за 1:0.

В 30-ата минута обаче Арсенал отговори като Белерин намери Вилиан на дясното крило и той центрира перфектно за Габриел и 1:1. Преди почивката обаче в 42-ата минута Траоре намери Нето в предни позиции, той стреля и Лено изби на пътя на Поденс, който с красив финт овладя и стреля от дузпата за 2:1.

След почивката Уулвс изчакваше шансовете си за опасни контри, като шансовете тук бяха повече за Арсенал, без резултатът да се промени.

  Сподели
252