Лампард: Никой от сегашните не може да замени Азар


И. Ангелов

Лампард: Никой от сегашните не може да замени Азар

Мениджърът на Челси Франк Лампард настоя, че клубът не е намерил директен заместник на напусналия Еден Азар, въпреки харченето на почти 220 милиона лири на пазара това лято. Откакто Азар премина в Реал Мадрид през 2019 г. за 88 милиона лири, Челси закупи много атакуващи играчи като Кристиан Пулисич, Хаким Зиеч, Тимо Вернер и Кай Хаверц. В 7-те си сезона с Челси Азар вкара 110 гола и асистира 92 пъти, като Лампард смята, че той не може да бъде заменен:

"Аз мисля, че това е роля, в която трудно талантите на Еден Азар ще се заменят от един човек. Неговият принос беше огромен и аз много говоря за Хари Кейн и неговия принос по отношение на голове и асистенции. Ако загубиш това, трябва да намериш ново решение.

"С трансфения бан миналата година, всичко стана повече до това по-млади играчи да станат ефективни за тима, който да задържи нивото, за да можем да гледаме напред към подобрение. Аз мисля, че направихме добри стъпки на този фронт.

"С новите играчи, които имаме сега, аз не бих искал да дам на нито един от тях задачата да бъде Азар. Те трябва да се концентрират над себе си, и те донесоха талант в състава, няма съмнение. Аз си спомням първите 2 години на Еден в Челси. Беше ясно, че ще стане изумителен играч, но му трябваше време да стане страхотният играч, който сега знаем и обичаме като хора от Челси.

"Играчите, които доведохме имат огромен потенциал по свой начин да покажат колко могат да дадат на клуба и определено аз няма да ги сравнявам с Еден Азар. Те трябва да успеят по свой начин, той беше много специален".

  Сподели
345