Артета: Нещо липсва на Арсенал


И. Ангелов

Артета: Нещо липсва на Арсенал

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че "нещо липсва" на неговия отбор след като вече 5 кръга от английската Висша лига той не може да вкара гол от игра. 476 минути "артилеристите" не са реализирали чрез атака в срещите си. В тези 5 мача Арсенал вкара 1 гол, който бе дузпа от Обамеянг срещу Манчестър Юнайтед на 1-ви ноември за победата с 1:0.

"Позицията, в която бих искал да сме, в сравнение с мястото, където сме, е на 2 мача разстояние. Това са 4 до 6 точки и те правят голяма разлика. Заради малките неща ние губим или печелим мач, невероятно близко е.

"Но това е реалността на тази лига, в която сме в момента. Ние нямаме много точки в момента,така че трябва да сме наистина добри във всичко, което правим, защото нещо липсва. Ние сме на ръба да спечелим или загубим мач, и оставаме смирени и концентрирани, защото в момента всеки мач ще е труден".

Арсенал последно спечели лигата през 2003-04, и мениджърът се затрудни да посочи кога може да бъде претендент:

"Не знам как да отговоря на този въпрос. Ако питате 'Как се изгражда отбор?', това отнема няколко прозореца поне, за да наложиш себе си и да се бориш на нивото на определени отбори в тази лига, където ти трябват около 100 точки. Отново, това отнема време.

"Във футбола времето е много ценно и хората не са много търпеливи, и ако не уважаваш процесите, и искаш от определени хора определени неща, без те да имат основите за това, това е нещо опасно. Отново, аз знам, че всички искаме да видим това, и аз съм първият, който иска да види Арсенал на върха в лигата. 

"Все още има много неща, които ще се случат, и ние трябва да се подготвим за трудните моменти. Знаехме това от началото. Ние сме готови, знаем, че предизвикателството и отговорността е да обърнем нещата възможно най-скоро, и да доведем клуба до борбата, където принадлежи."

  Сподели
167