Ман Юнайтед може да бъде глобен с 15 млн.


Н. Гавазов

Ман Юнайтед може да бъде глобен с 15 млн.

Манчестър Юнайтед ще бъде изправен пред глоба до 15 милиона паунда, ако клубът се поддаде на натиска  от хакерите.

По-рано през ноември компютърните системи на Юнайтед бяха хакнати, а ден преди това стана известно, че шпионска програма  изнудва "червените дяволи", заплашвайки да публикува чувствителна информация за клуба, ако не бъде изплатен откуп от милиони лири.

Ако Юнайтед се поддаде на шантажа от страна на киберпрестъпниците и отиде на сделка с тях, клубът ще бъде наказан от надзорните органи.

Въпреки че технически "дяволите" са британска компания, техните акции са регистрирани на Нюйоркската фондова борса, което означава, че клубът, контролиран от семейство Глазър е подчинен на американското законодателство.

Според правилата на  Министерството на финансите на САЩ, всяка публична компания подлежи на глоба до 20 милиона долара (15 милиона британски лири) за сделка с хакери. Това поставя Манчестър Юнайтед в деликатна ситуация - или да плати на хакерите и да бъде санкционирана съгласно закона, или да откаже сделка с хакерите и по такъв начин да поеме риска от изнасяне на конфиденциална информация сред футболната общественост.

  Сподели
104