Антон Фърдинанд отправи предложение към Тери


Н. Гавазов

Антон Фърдинанд отправи предложение към Тери

Бившият защитник на КПР  Антон Фърдинанд отправи предложение към бившия капитан на Челси Джон Тери, за когото се смята, че го е обидил на расова основа през 2011 година.

Припомнете си, че Тери беше наказан от Футболната асоциация на Англия (ФА) с дисквалификация от четири мача и глоба от 220 хиляди лири за фразата "f ***** g black c ** t“, изречена по адрес на Фердинанд.

В същото време Джон никога не призна вината си и дори бе оправдан от съда.

Девет години по-късно Антон се снима в документалния филм "Футбол, расизъм и аз“ на Би Би Си, в който покани легендата на Челси да се покае.

"Ние (черните играчи) попаднахме в инцидент, който има значение и днес. Ако успеем да се съберем и да постигнем положителна промяна, това ще има мощен ефект.

Тази битка, която продължава не е само за мен и него (Тери). И затова бе толкова важно за мен да направя този документален филм.

След като изгледа филма, той ще има възможност да ми се обади и да седне с мен, за да поговорим за това как можем да продължим напред и как можем да подобрим настоящото състояние на нещата.

Телефонът ми винаги бе включен. Телефонът на семейството ми винаги бе включен.

Надяваме се, че това ще бъде урок и за ФА и те ще кажат: "Трябва да разгледаме по-отблизо този въпрос".

Надявам се младите играчи да ме погледнат и как нося това бреме от около девет години и след това ще си помислят: "Ако това се случи с мен, аз няма да мълча“, заяви  Фърдинанд.

  Сподели
137