Сър Алекс: Имаме намерение да спечелим Купата на Англия


Н. Гавазов

Сър Алекс: Имаме намерение да спечелим Купата на Англия

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън планира да пусне на терена в мача за Купата на Англия с Ливърпул по възможност най-силният си състав и последното, което той иска е повторение на историята от миналата година, когато „червените дяволи" в 3 кръг на турнира отстъпиха ма Лийдс.

„Това беше много лош резултат за нас, особено отчитайки конкуренцията между двата клуба. Поглеждайки назад, аз разбирам, че можех да заложа на по-силен състав, но този път няма да допусна такава грешка", заяви Сър Алекс в интервю за Magic 1152.

Голяма е вероятността за това в състава да се завърне Рио Фърдинанд, както и Едвин ван дер Сар, а срещу бившият си клуб може да излезе и Майкъл Оуен, който през 1999 година в същия турнир отбеляза гол във вратата на „червените дяволи" на „Олд Трафорд".

„Аз добре помня този гол на Майкъл. Той вкара с глава и тогава сгреши Гари Невил, който беше застанал на далечната греда. Но пак успяхме да ги победим", продължава наставника на Юнайтед.

„Купата на Англия е много важен за нас турнир и всички имаме желание да спечелим този трофей. Не сме побеждавали от 2004 година, а на финал за последно играхме през 2007 година, когато отстъпихме на Челси, така че имаме конкретно желание - да спечелим турнира", завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
118