Клоп: Само телевизионните компании не се промениха


Н. Гавазов

Клоп: Само телевизионните компании не се промениха

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се нахвърли върху телевизионните компании, обвинявайки ги за непоносимия график на мачовете.

След като вчера Ливърпул победи Лестър с 3: 0, от днес "червените" се готвят за мача в Шампионска лига срещу Аталанта в сряда вечер, а веднага след това тимът ще започне да мисли за гостуването на Брайтън в събота.

Това няма как да не предизвика бурна реакция в Клоп.

"Това се отнася не само за нас, а за всички играчи. Sky и ВТ трябва да обсъдят тази ситуация, защото не съм сигурен, че ще останат 11 играчи до края на сезона, ако продължим да играем в сряда и след това в 12:30 събота.

Знам, че на вас (телевизионните компании) не ви пука и това е проблем. Говорим за това отдавна, но нещата все още са си там.

Не ме интересува Ливърпул, а всички играчи. Вчера Пике получи сериозна контузия в коляното, днес Сака изглежда има контузия в коляното, след като изигра и трите мача на Англия по време на международната пауза.

Хората ни казват да извършваме ротации, но с помощта на кой? Имахме някои атакуващи играчи, но останалото са младежи.

Това е огромен проблем. Когато трябва да играете в сряда и след това в 12:30 в събота, телевизионната компания е виновна и никой друг.

Играем в сряда срещу Аталанта и след това в 12:30 срещу Брайтън. Благодаря за ранния коледен подарък. Ще излезем на терена залитайки. Мисля направо да им изпратим точките. Това е положението.

Господа, започнете да говорите помежду си и вземете решения. Аз харесвам взаимоотношения си с вас. Ако някой отново отвори дума за договорите, които трябваше да се спазват, това ще ме побърка. Тези договори не са сключени за сезона на COVID-19.

Всички трябва да се адаптираме. Всичко се промени, а  само телевизионните компании казват: "Имаме това по договор и ще остане така“. Но всичко се промени, целият свят се промени!", заяви Клоп.

  Сподели
319