Лийдс равен с десет от Арсенал (видео)


И. Ангелов

Лийдс равен с десет от Арсенал (видео)

Лийдс прие Арсенал в срещата от поредния девети кръг на английската Висша лига. Днес на "Еланд Роуд" двата тима се разделиха при 0:0, като гостите останаха с човек по-малко в началото на втората част. Въпреки това положения не липсваха и пред двете врати след червения картон на Никола Пепе.

До почивката Лийдс доминираше въпреки силен старт на Арсенал и положение пред Себайос от средна дистанция. Тимът на Биелса пресираше добре, но само едно полу-воле от Бамфорд бе положението пред домакините в полувремето.

В 51-ата минута Никола Пепе бе изгонен директно когато удари с глава Алиоски в ситуация далеч от играта. След това безразсъдно действие в игра се включи Сака на мястото на Уилок за Арсенал. Последваха положения пред Обамеянг и Родриго, а в самия край и двата тима можеха да спечелят.

В 85-ата минута Сака бе изведен сам срещу вратаря, заобиколи го, но при удара вратарят на Лийдс Меслие с героично избиване спаси вратата си. 3 минути след това пък при контра на Лийдс Бамфорд с глава нацели гредата на Лено. В 95-ата минута Лийдс отново нямаше късмет когато Рафиня бе намерен на втора греда и със силен удар отново намери гредата на Лено.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
252