Моуриньо е недоволен, че Саутгейт се огъва пред мениджърите


Н. Гавазов

Моуриньо е недоволен, че Саутгейт се огъва пред мениджърите

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкритикува старши-треньора на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт, който според него се огъва под натиска на някои негови колеги в клубовете.

Миналата сряда нападателят на Тотнъм Хари Кейн изигра 76 минути в напълно безсмислен мач за Англия срещу Исландия в Лигата на нациите. Ерик Дайър и Хари Уинкс, също представляващи "шпорите", участваха във въпросната битка.

Полузащитникът на Ливърпул Джордан Хендерсън и крилото на Сити Рахийм Стърлинг напуснаха Англия рано заради контузия.

Тотнъм ще бъде домакин на Сити в събота и Моуриньо не се съмнява, че Стърлинг ще играе срещу него. Това само ще потвърди подозренията и теорията на Жозе за Саутгейт.

"Прочетох - и не мисля, че не е вярно - историята, че някои клубни треньори притискат Гарет Саутгейт техни футболисти да не играят. И понякога Гарет чувства, че трябва да се обади на клубните треньори, да успокои емоциите и да се опита да вземе под контрол трудната ситуация.

Бих искал той да назове имената им. Бих искал той да назове треньорите, които му оказват натиск, за да не играят играчите им. Бих искал той да назове треньорите, на които се обажда по телефона и на които обяснява.

В крайна сметка той има правото и силата да използва играчите, които иска. Иска да печели мачове, особено след загуба, така че дори безсмислен двубой  може да е от значение за него. В това аз му симпатизирам.

И разбира се всички знаем, че Стърлинг ще играе срещу нас. А когато Ерик Дайър се завърна контузен от националния отбор на Англия през миналия месец, той не игра два мача за Тотнъм. Той не игра мач от Висшата лига и мач от Лига Европа. Отне му две седмици да се възстанови, но Рахийм ще играе срещу нас.

Мисля, че Гарет трябва да обясни тези подробности на всички нас. В противен случай напълно го подкрепям, защото той е треньор на националния отбор на държава като Англия. Фланелката на "Трите лъва" винаги ще бъде уважавана и той трябва да използва играчите, които иска да използва.

Добре съм с факта, че Кейн излезе на старта срещу Исландия. Мачът на националния отбор никога не бива да се счита за безсмислен. Единственият проблем за мен е условията да бъдат еднакви за всички, без изключение", заяви Моуриньо.

  Сподели
147