Сити ще се съсредоточи върху трансфера на Меси


Н. Гавазов

Сити ще се съсредоточи върху трансфера на Меси

След като приключи въпроса с бъдещето на мениджъра си Хосеп Гуардиола, Манчестър Сити сега ще се съсредоточи върху договарянето на трансфера на нападателя на Барселона Лионел Меси.

Преди ден клубът от "Етихад"  зарадва феновете си с новината, че Гуардиола е подписал нов договор до юни 2023 г. със заплата около  20 милиона британски лири годишно.

По този начин Сити премахна несигурността, която може да повлияе на настроението в съблекалнята и преговорите с потенциални новодошли, единият от които е Меси.

"Гражданите" искаха да подпишат с Лионел в последния трансферен прозорец, когато 33-годишният аржентинец дори подаде молба за трансфер, но след това промени мнението си за съдене на клуба, близък до сърцето му, който категорично отказа да го пусне като свободен агент.

Оттогава Меси не губи желание да напусне "Камп Ноу". Лионел направи най-силния намек за това, когато се върна у дома от Аржентина в сряда.

"Истината е, че те винаги ме правят причина за всички проблеми в клуба и аз съм малко уморен от това. Освен това, след 15 часа полет, представители на данъчната служба ме чакаха тук. Това е лудост", каза Меси на летището.

Според източници, близки до Сити, клубът от "Етихад" може да се опита да подпише с Меси още през януари, но е много по-вероятно трансферът да се осъществи следващото лято, когато договорът на Лионел с Барселона изтече.

В същото време, от януари, Меси ще може свободно да преговаря с "гражданите“ като с чуждестранен клуб и дори да сключи предварителен договор.

Вицешампионите вярват, че Лео може да бъде последното парче от пъзела, който Гуардиола сглобява, за да постигне най-накрая заветната цел да спечели Шампионска лига.

  Сподели
207