Сър Кени сподели мнение за Филипс и Уилямс


Н. Гавазов

Сър Кени сподели мнение за Филипс и Уилямс

Легендата на Ливърпул Сър Кени Далглиш сподели мнението си за младите защитници на "червените" Натаниел Филипс и Рийс Уилямс.

Травмите на Джо Гомес, Фабиньо и Върджил Ван Дайк не оставят на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп друг избор, освен да се довери на 23-годишния Филипс и 19-годишния Уилямс.

Тези двама млади футболисти, плюс склонният към контузии Жоел Матип, са основният избор на Клоп в центъра на защитата през следващите седмици. Далглиш обаче е уверен, че Юрген ще се справи.

"На никого няма да е лесно да замени такива играчи, но на 19 години Уилямс не игра много зле срещу Аталанта. Той излезе и премина теста, разсейвайки съмненията още с първото изчистване на топката. Нат от своя страна се представи добре в друг мач.

Предстои да разберем дали те могат да бъдат дългосрочно решение, но Нат бе под наем в Германия през миналия сезон и бе добър, така че може да е малко по-опитен.

Както казах, те имат няколко възможности и тези момчета искат да играят.

Това може да не е най-доброто време за тях, защото в следващия мач Ливърпул ще играе срещу Лестър, но Юрген прави повечето от решенията си правилни и не се съмнявам, че и тук няма да сгреши", заяви Сър Кени.

  Сподели
122