Бен Арфа стана първото зимно попълнение на Нюкасъл


Н. Гавазов

Бен Арфа стана първото зимно попълнение на Нюкасъл

23-годишният атакуващ полузащитник Хатем Бен Арфа стана първото зимно попълнение на мениджъра на Нюкасъл Алан Пардю. Бен Арфа изкара първата половина на сезона на „Сейнт-Джеймс Парк" под наем от Олимпик Марсилия, но днес с него бе подписан договор за 4,5 години. Сумата по сделката не се съобщава.

Нюкасъл привлече полузащитника в края на август и още в своя дебютен мач Бен арфа загатна за потенциала, който притежава, вкарвайки фантастичен гол във вратата на Евертън. За съжаление, заради счупването си на крака в двубоя срещу Манчестър Сити той изигра само четири срещи, но това се оказва напълно достатъчно да бъде харесан от ръководството на „свраките".

Бен Арфа е продукт на академията в Клерфонтейн и започва кариерата си през 2004 година в отбора на Олимпик Лион, където изигра 4 сезона, за което време получи повиквателна и за националния отбор на Франция - младежкия и мъжкия състав. През 2008 година той премина срещу сумата от 11 милиона евро в Олимпик Марсилия.

„Аз съм много щастлив от току-що подписания си договор с Нюкасъл. За краткото време, за което се намирам тук аз получих огромно удоволствие от играта си в отбора. Това е велик клуб и аз съм много щастлив, че свързвам своето бъдеще с него"< цитира официалният сайт на Нюкасъл думите на Бен Арфа.

„Ше се опитам възможно най-бързо да се завърна в строя и с нетърпение очаквам момента, когато отново ще мога да изляза на „Сейнт-Джеймс Парк. За времето на моето отсъствие аз бях залят с писма от фенове, които показаха подкрепата си към мен и искам да им се отблагодаря със своята игра на терена", завършва полузащитника.

 

  Сподели
125