Телес е готов да играе в близкия мач на Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Телес е готов да играе в близкия мач на Ман Юнайтед

Защитникът на Манчестър Юнайтед и бразилския национален отбор Алекс Телес, въпреки положителния тест за коронавирус, получен в събота вечер, 14 ноември, може да участва в следващите мачове на клуба и националния отбор.

Бразилецът даде положителен тест през миналия уикенд, веднага след квалификационния мач за Световното първенство през 2022 г. срещу Венецуела (1: 0). Бразилската футболна конфедерация обаче обяви, че 27-годишният футболист ще бъде с отбора за мача срещу Уругвай, който ще се проведе утре, 18 ноември, след като резултатът от втория тест на Алекс дойде днес - този път той се оказа отрицателен.

По-рано Манчестър Юнайтед обяви, че ще оцени състоянието на Телес сам след завръщането му от националния отбор. Преди да бъде потвърден отрицателният тест на Телес, "червените дяволи"  публикуваха изявление на официалния си уебсайт: "Все още има надежда, че Алекс Телес ще може да играе в домакинския мач от 9-ия кръг на английската Висша лига срещу Уест Бромвич Албион, който е насрочен за събота, 21 ноември".

Телес вече имаше коронавирус през октомври, като пропусна срещите с Челси, РБ Лайпциг, Арсенал, Истанбул Башакшехир и Евертън.

  Сподели
111