Фернандеш: Роналдо бе мой кумир


Н. Гавазов

Фернандеш: Роналдо бе мой кумир

Халфът на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Португалия Бруно Фернандеш сподели впечатленията си от представянето на нападателя на Ювентус Кристиано Роналдо.

"Всички знаят, че Кристиано бе моят идол като дете. Мисля, че тук има по малко от всичко. Кристиано започна да прави първите си стъпки в националния отбор, когато мачовете от Евро 2004 се проведоха в Португалия - тогава бях само на девет години.

Всички си спомниха тази година, защото загубихме финала от гръцкия национален отбор. Видяхме Роналдо да плаче след този мач. Той бе малко момче, което започваше да блести и след това аз започнах да го следвам.

Ставаше дума за това как той работеше всеки ден, в манталитета му, в способността му да се раздава на сто процента във всеки мач. Това стана моята мотивация - винаги трябва да се стремите да бъдете по-добри. Роналдо вкарваше във всеки мач, но мач след мач се опитваше да става по-добър", заяви Фернандеш.  

Бруно Фернандеш изигра седем мача през този сезон в английската Висша лига, в които се отличи с пет гола и три асистенции. Кристиано Роналдо има шест гола и една асистенция в четири мача от Серия А.

  Сподели
111