Сити изпусна дузпа и победа над Ливърпул


И. Ангелов

Сити изпусна дузпа и победа над Ливърпул

Манчестър Сити прие Ливърпул в най-чаканата среща от осмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" домакините допуснаха първи гол от дузпа, изравниха, получиха дузпа на свой ред, но пропуск на Кевин Де Брюйне остави срещата да завърши при 1:1. Така Ливърпул се изравнява с втория Тотнъм на 1 точка зад лидера Лестър, а Сити е на 11-та позиция на 6 точки от върха и с мач по-малко.

В 11-ата минута при атака на Сити, Стърлинг бе повален близо до наказателното поле и гостите организираха контра, в края на която Уокър повали Мане по същия начин, по който Стърлинг падна по-рано, но съдията реши това да е дузпа, която Салах вкара за 1:0.

В 31-ата минута Де Брюйне намери Жезус в наказателното поле, той овладя елегантно покрай Александър-Арнолд и стреля ниско през Алисон за 1:1.

Последва и дузпа за Ман Сити когато при центриране на Де Брюйне топката срещна ръката на Матип. Белгиецът застана зад бялата точка, но стреля неточно встрани от вратата.

След почивката Клоп опита да подсили атаката си с Шакири, а Милнър замени контузен Александър-Арнолд в 65-ата минута. Резултатът обаче не се промени повече.

  Сподели
240