Клоп: Има как да победим Ман Сити


И. Ангелов

Клоп: Има как да победим Ман Сити

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че ще трябва смелост и перфектна организация от страна на неговия отбор, ако той иска да си тръгне с позитивен резултат от Манчестър Сити и "Етихад Стейдиъм" днес. Победа за "червените" ще отвори дистанция с "гражданите" от 8 точки рано в класирането, но победа на Сити ще придвижи тима на Гуардиола на 2 точки от шампиона, като ще има и мач по-малко.

Последната среща между тези отбори бе победа на Сити с 4:0 през юли, малко след подсигуряването на титлата от Ливърпул, и Клоп е наясно, че липса на концентрация може да доведе до нов погром:

"Ако не си 100% концентриран в мач срещу Сити, ще загубиш тежко. Аз не съм сигурен, че искахме последния мач за доказателство, но 100% това е случая. Това беше нашата първа титла, така че аз нямах идея как да се подготвя за следващия мач, честно казано. 

"Аз не исках да направя прекалено много и да кажа 'момчета, забравете какво стана преди 3 дена, да покажем на света и на Сити... бля, бля, бля...'

"Аз зная, че момчетата ми искаха да спечелят, но не бяхме концентрирани както обикновено в тези срещи. Все пак показахме добър футбол онази вечер, но за съжаление не вкарахме и те вкараха 4 пъти. Но ще го кажа така - това не беше най-тежката загуба в живота ми.".

Клоп бе запитан за рекорда си срещу Гуардиола. От всички мениджъри, срещали каталунеца повече от 6 пъти, само Клоп е спечелил повече срещи, отколкото е загубил:

"Трябва да се срещаме по-често, а? Не, аз съм щастлив, че не се срещаме често, честно казано. Аз не съм наясно с рекордите, но зная, че понякога играем и ние не губим всички срещи. Но аз зная, че всеки мач с него е невероятно труден, невероятно труден. Те са много интензивни, и само това ме тревожи, а не как сме играли преди.

"Трябва да сме завършени в този мач. Организацията трябва да е близо до перфектна, и трябва да си наистина смел, да играеш своя футбол и да им създаваш проблеми. Звучи толкова лесно, не е ракетно инеженерство, но все пак е много трудно защото си под огромно напрежение. 

"Ние можем да го направим. Това винаги е интересен мач, и дано така се получи в неделя, защото ще означава, че сме били добри. Това ще е първа стъпка в правилната посока".

  Сподели
211