Пеп: Стърлинг е от най-добрите, които съм тренирал


И. Ангелов

Пеп: Стърлинг е от най-добрите, които съм тренирал

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че няма намерение да дава почивки на Рахим Стърлинг, като обяви нападателя за един от най-добрите играчи, с които е работил. До скоро Сити имаше проблеми с контузените нападатели Жезус и Агуеро, като Стърлинг зае позицията на върха.

"Той отново ще е там. Ще има момент, в който ще получи почивка, но той е важен за нас. Затова не можем да го оставим извън тима. Той е изключителен играч. С физическата си подготовка той играе всяка минута. Той е един от най-фантастичните играчи, които съм имал в кариерата си.

"Той е по-добър играч, отколкото беше като пристигнах. Той е изключителен. Сигурен съм, че манталитета и желанието му за победа се подобриха много. Той заслужава много. Пожелавам си в следващите 3, 4, 5 години да бъде много по-добър, отколкото сега. 

"Дали ще стане един от най-добрите в света ако продължи да се развива? Съветът ми за него е той да не мисли за това. Няма смисъл, просто се радвай на живота. Концентрацията и съдбата ще определят какъв ще стане като играч. Всичко зависи от него".

  Сподели
284