Артета: Вилиан се подобрява


И. Ангелов

Артета: Вилиан се подобрява

Мениджърът на Арсенал Микел Артета обяви, че не се притеснява за понижената форма на бразилското крило Вилиан, като според него той все още се адаптира към живота в клуба. Бившата звезда на Челси тръгна гръмко с 3 асистенции в първия мач за сезона, но от тогава не вкара гол, нито асистира повече до тук в сезона, поради което се появиха въпроси за титулярната му позиция вместо Николас Пепе, който се представя добре напоследък.

"Аз мисля, че той наистина стартира добре с първия мач за сезона с Фулъм. След това имаше контузия и нямаше много време да тренира. Той не е правил предсезонна подготовка и по-късно се присъедини към останалите.

"След това започнахме да правим промени в тройката в атака и трябва време за да се напаснат, да имат разбирателство и взаимоотношения помежду си. Така нещата ще работят по-добре. Аз виждам развитие в последните два мача и той проявява разбиране към неща, които ние правим, а той не е свикнал. Той става все по-добър и по-добър, а ние познаваме качеството му. Той е страхотна опция на терена.

"Това е играч, който може да направи разликата. Той има умението да направи последния ход и да отвори вратата когато противникът се защитава. Може да вкара, да асистира, и има характера на терена да реши определени моменти. На "Олд Трафорд" мисля, че видяхме всичко това много добре".

  Сподели
189