Почетино се надява, че Моуриньо ще донесе трофей на Тотнъм


Н. Гавазов

Почетино се надява, че Моуриньо ще донесе трофей на Тотнъм

Маурисио Почетино се надява, че неговият наследник като мениджър на Тотнъм  Жозе Моуриньо ще успее да прекъсне серията без трофеи на клуба.

През петте години и половина в Северен Лондон Почетино превърна "шпорите“ в отбор от топ 4 отбора на Висшата лига и веднъж стигна до финал в  Шампионска лига.

Маурисио обаче не успя да донесе на Тотнъм трофей и сега се надява, че приятелят му, към когото изпитва изключително положителни чувства, ще успее.

"Това бе невероятно приключение, от което получихме голяма наслада. Тъжно ни е, че не успяхме да донесем на клуба и феновете трофея, който тази група играчи заслужаваше.

Надяваме се в бъдеще с Жозе да спечелят трофея, защото това би било невероятно за феновете и за тези играчи, повечето от които работиха с нас.

Сега мога само да ги подкрепям, защото имам много добри отношения с клуба. Освен това човекът, който ме замени, е мой добър приятел, той се отнасяше много добре с мен, когато бе треньор на Реал Мадрид, а аз бях в Еспаньол.

Спомням си мача в Шампионска лига (Реал Мадрид) срещу Аякс, когато разговаряхме в съблекалнята му на "Бернабеу" и един делегат дойде и каза "Жозе, мачът е на път да започне, трябва да излезем".

Мога само да пожелая късмет на Тотнъм, защото обичам Тотнъм и защото познавам Жозе. Искам най-доброто за него - искам той да се опита да спечели нещо.

Разбира се, че трябва да спечелим титлата. Вярно е. Пропуснахме това ... Това би било черешката на тортата", заяви Почетино.

  Сподели
138