Хартсън: Клоп няма да клати лодката с покупка на защитник


Н. Гавазов

Хартсън: Клоп няма да клати лодката с покупка на защитник

Бившият нападател на националния отбор на Уелс Джон Хартсън е уверен, че мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп няма да харчи пари за скъп защитник през януари.

Тежката контузия на Върджил Ван Дайк тласка "червените" да навлязат на трансферния пазар през януари, за да укрепят позицията на централния защитник.

Хартсън обаче не вижда нужда от това, посочвайки, че Клоп има младите Натаниел Филипс и Рийс Уилямс, които показаха най-добрата си страна в мачовете съответно срещу Уест Хем и Мидтиланд.

"Когато погледнете положението им, виждате, че Юрген Клоп има два чисти, макар и растящи централни защитника в лицето на Уилямс и Филипс.

Ето защо мисля, че той не желае да разклаща твърде много лодката. Имате двама растящи играчи, имате Матип и Фабиньо, който може да играе в центъра на отбраната, както и всеки друг.

Освен това няма да поставите Фабиньо в опорната зона, ако решите да играете с Тиаго.

По мое мнение те имат три или четири готови опции за застраховка на Ван Дайк, за  игра с Джо Гомес.

Не мисля, че Клоп ще похарчи много. Не съм сигурен дали ще плати 75 милиона или 80 милиона паунда за един от най-добрите централни защитници в света.

Той няма да направи това, защото вярва в играчите, които има. Видяхме това с примера на Филипс, който излезе и игра страхотно. Клоп не иска да разклаща лодката, създавайки излишък от опции на тази позиция", заяви Хартсън.

  Сподели
132