Бейл донесе победа на Тотнъм над Брайтън


И. Ангелов

Бейл донесе победа на Тотнъм над Брайтън

Тотнъм прие Брайтън в срещата от седмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" домакините поведоха чрез Кейн от дузпа, допуснаха изравняване от Тарик Лампти и трябваше да разчитат на резервата Гарет Бейл за победата с 2:1, която поставя шпорите на второто място на 2 точки зад лидера Ливърпул.

В 12-ата минута днес Лалана повали Кейн на границата на наказателното поле и ВАР реши, че нарушението е било в полето за дузпа, която Кейн реализира за 1:0. С 6 гола и 8 асистенции нападателят е допринесъл за повече голове от всеки друг играч в топ 5 първенствата на Европа.

След гола Брайтън пое инициативата и надигра съперника до края на полувремето, като създаде много опасности без да достигне до гола. След почивката тази добра игра донесе попадение в 56-ата минута след добра атака с много подавания, в края на която Лампти стреля по диагонала за 1:1 след подаване на Паскал Грос.

В 68-ата минута Ламела от дистанция намери гредата на Санчес, топката се върна силно в защитник и отскочи отново към вратата, където вратарят реагира добре. В 71-ата минута и Кейн нацели гредата от непосредствена близост, и в игра се появи Гарет Бейл на мястото на Ламела. Само 2 минути след това Регилон от ляво центрира на главата на Бейл, който бе непокрит и вкара за 2:1.

Това бе първият гол на Бейл за Тотнъм от 7 години и 166 дни, когато той вкара в последния си мач за отбора преди напускането - срещу Съндърланд през месец май, 2013 г.

 

  Сподели
104