Арсенал надигра Ман Юнайтед на Олд Трафорд (видео)


И. Ангелов

Арсенал надигра Ман Юнайтед на Олд Трафорд (видео)

Манчестър Юнайтед прие Арсенал в срещата от седмия кръг на английската Висша лига. Днес на "Олд Трафорд" гостите спечелиха с единствен гол от дузпа на Пиер-Емерик Обамеянг за 1:0 и така "артилеристите" се покачиха до 8-ма позиция в класирането, докато Юнайтед остава 15-ти.

Първото полувреме премина под доминацията на Арсенал, който създаде няколко положения, но липсваше попадението. Юнайтед създаде единствена ситуация за Гринууд, чийто удар бе спасен от Лено. Това бе полувремето с най-малко удари (1) за "Червените дяволи" от октомври, 2015 г. насам, когато нямаха такива срещу Ман Сити.

След почивката Оле Гунар Солскяер промени системата на игра и двата тима заиграха по-равностойно. В 68-ата минута обаче Погба фаулира Белерин в наказателното поле и това бе дузпа, която Обамеянг вкара като прати Де Хеа в грешна посока за 1:0.

След гола Арсенал се прибра в полето си и атакуваха единствено домакините до самия край. Най-близо до гола остана една ситуация в 85-ата минута, когато остро центриране на Ван де Бек бе отклонено от Елнени в главата на Лено, а от там и в страничната греда.

Така Арсенал постигна първа победа във Висшата лига на "Олд Трафорд" от 2006 година.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
462