Саутхемптън удари десет от Евертън (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън удари десет от Евертън (видео)

Саутхемптън прие лидера във Висшата лига Евертън в срещата от шестия кръг на английското първенство. Днес на "Сейнт Мерис Стейдиъм" домакините проведоха перфектна среща и спечелиха с 2:0 след голове от Джеймс Уорд-Прауз и Че Адамс. В края на срещата пък директен червен картон получи Лука Дин от Евертън след брутално влизане отзад на Уокър-Питърс.

Евертън започна добре днес, но усилията на тима стигнаха своя пик в 19-ата минута когато Гилфи Сигурдсон нацели горната греда на противника. В 27-ата минута след няколко добри положения за домакините те откриха когато Дани Ингс изведе Уорд-Прауз през защитата и той вкара под ъгъл за 1:0.

В 35-ата минута Ингс асистира и чрез центриране от лявото крило на втора греда, където Адамс завърши за 2:0. На почивката Карло Анчелоти замени Алекс Айуоби с Бернард в опит да подобри "карамелите", но Евертън никога преди не бе обръщал среща от два или повече голове пасив на полувремето и това не се случи и тук. В 72-ата минута дори Лука Дин бе изгонен когато брутално настъпа Кайл Уокър-Питърс отзад по глезена.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
198