Артета: Очаква се Обамеянг да вкарва всеки мач


И. Ангелов

Артета: Очаква се Обамеянг да вкарва всеки мач

Мениджърът на Арсенал Микел Артета обяви, че не е изненадан от въпросите, които получава за новата роля на Пиер Емерик Обамеянг в нападението на отбора. При Артета нападателят играе най-често в позицията от ляво на атаката, въпреки че се е доказал като централен нападател за двете и половина години на "Емирейтс". От дебюта на габонеца през 2018 г. за Арсенал, само Мохамед Салах (60) има повече голове от Обамеянг (55).

Преди старта на този сезон статистиката сочеше, че Оба вкарва гол на средно 128 минути, което сега се понижи на 450 поради новата позиция:

"Винаги въпросът когато не вкара е 'Защо не играе като номер 9?'. След това като го преместим там 'Защо не го задържахте от ляво защото там е успешен?'. Зная, че това ще се случва.

"Очакванията към него са, че той трябва да вкарва гол всеки мач. Той е голям играч и такава е природата му. Това е следствие от всичко, което е правил в миналото и това ще очакват от него хората в бъдещето. Той трябва да се справи с това, и ние сме тук да го подкрепим когато преживява трудни времена.

"Той трябва да намира повече положения за гол, трябва да получава повече топката в полето за да прави това, което може. Очевидно е различно когато играеш срещу някой от големите отбори. Ние вече изиграхме 5 от 7 мача срещу топ противници. Аз го помолих преди срещата в четвъртък да влезе и да спечели мача за нас. Той го направи и аз съм доволен."

  Сподели
133