Ерера обясни напускането си на Ман Юнайтед


Н. Гавазов

Ерера обясни напускането си на Ман Юнайтед

Халфът на ПСЖ Андер Ерера хвърли светлина върху напускането си на  Манчестър Юнайтед през лятото на 2019 година.

Ерера игра за Юнайтед от трансфера си от Атлетик за 28.8 милиона паунда. След като убедително проведе сезон 2016/17, Андер се надяваше да получи нов дългосрочен договор.

По това време обаче Юнайтед не искаше да разшири партньорството си с Ерера, което в крайна сметка доведе до напускането на Андер като свободен агент миналата година.

31-годишният испанец, който спечели Лига 1 и Купата на Франция през първия си сезон с ПСЖ и стигна до финала на Шампионската лига, не е обиден на вицепрезидента на "червените дяволи" Ед Удуърд, но в същото време смята, че клубът не го е оценил  достатъчно.

"Нямах намерение да напускам клуба и бях щастлив там - също толкова щастлив, колкото и тук. Това не е  тайна. Първоначално договорих удължаване с една година, но очаквах повече след третия сезон, тъй като тогава бях признат за Игра на годината в клуба. Но през онова лято те не се свързаха с мен - дори не ми се обадиха. А за мен това се оказа много болезнено, защото се чувствах така, сякаш давам всичко от себе си.

Въпреки това изпитвам огромно уважение към Ед Удуърд и ръководството. Те винаги са се отнасяли към мен чудесно. Знам, че искат най-доброто за Манчестър Юнайтед, но във футбола, живота и всяка компания по света се случва мислите да не са еднакви и аз го уважавам. Ако видя Ед, ще го прегърна силно. Просто нашите мнения за това, от което се нуждае Манчестър Юнайтед, са различни.

Искам да ви уверя, че тук няма абсолютно нищо лично. Това е животът. Но истината е, че след третия ми сезон, когато бях обявен за играч на годината и когато почувствах уважението и любовта на феновете, не почувствах любов от клуба", заяви Ерера.

  Сподели
107