Манчестър Юнайтед повали Нюкасъл Юнайтед в края (видео)


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед повали Нюкасъл Юнайтед в края (видео)

Манчестър Юнайтед победи Нюкасъл Юнайтед с 4:1 в мач от петия кръг на Висшата лига на Англия. Люк Шоу си отбеляза автогол във 2-та минута, но гостите изравниха в средата на първата част. Развръзката настъпи в последните 4 минути от редовното време. Най-напред Бруно Фернандеш изведе "червените дяволи", а Уан-Бисака погреба надеждите на "свраките" в 90-та минута. Маркус Рашфорд асистира за двете победни попадения. Самият англичанин пък довърши съперника с гол дълбоко в добавеното време, след асистенция на Фернандеш.

 

След 1:6 срещу Тотнъм, мениджърът  на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер смени половината играчи на терена, давайки шанс да се докажат на Виктор Линдельоф, Скот МакТоминай, Фред, Хуан Мата и Даниел Джеймс.

Резултатът бе открит във втората минута в резултат на бърза контраатака на домакините. Мат Ричи опита да подаде от десния край на наказателното поле, но Люк Шоу засече топката и изпрати топката в собствената си мрежа.

Домакините се окопаха след този неочакван гол, а Юнайтед започна да отправя удар след удар към вратата на съперника. В 19-та минута Бруно Фернандеш след комбинация с Хуан Мата изпрати топката в мрежата, но  системата VAR определи засада на Хуан.

Изминаха още четири минути и гостите вкараха по всички правила. Хари Магуайър затвори с глава подаване на Мата – 1:1.

В останалата част на полувремето „дяволите“ удържаха инициативата и създадоха още няколко добри шанса, но не успяха да пробият вратаря Карл Дарлоу. В един от случаите  топката бе изчистена от защитник на Нюкасъл от голлинията.

Второто полувреме започна с това, че Давид Де Хеа спря топката с протегната ръка на голлинията, след като Калъм Уилсън стреля.

Юнайтед отговори със спечелена дузпа, но Фернандеш пропусна.

В 59-ата минута дойде ред на Джонджо Шелви да изчисти топката от голлинията. Халфът на домакините предотврати гол след ъглов удар и удар с глава на Магуайър.

След почивката „дяволите“ все още държаха инициативата, но на атаките им липсваше свежест.

В 86-ата минута Юнайтед имаше отлична възможност да предприеме бърза атака. Достигайки левия край на наказателното поле, Рашфорд отправи скрит пас към Фернандша, който с много точен удар удари далечния горен ъгъл на вратата - 1: 2.

Победителят стана ясен, когато Аарън Уан-Бисака нахлу в наказателното поле от десния край и нанесе силен удар в близката „деветка“ - 1: 3.

В самия край на добавеното време Рашфорд надбяга защитниците на Нюкасъл и без проблеми се справи с Дарлоу – 1:4.

По-нататъшните събития от мача показаха, че автоголът на Шоу във  втората минута е инцидент. Юнайтед значително превъзхождаше съперника си в играта и имаше шансове да направи резултата още по-комфортен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
195