Бенфика и Челси не се разбраха за Давид Луис


Н. Гавазов

Бенфика и Челси не се разбраха за Давид Луис

Бенфика отклони предложението на Челси за покупката на централният защитник Давид Луис в размер на 17 милиона паунда, съобщава The Guardian . Както е известно, мениджърът на „сините" Карло Анчелоти заяви, че ще привлече нов централен защитник през януари, ако възстановяването на Алекс след операцията на коляното се забави.

Италианският специалист допълни също така, че има желание да подпише с англичанин, за да избегне проблемите с адаптацията и езиковата бариера. Фил Ягиелка от Евертън, Гари Кейхил от Болтън и Стивън Тейлър от Нюкасъл бяха сред спряганите имена за преминаване на „Стамфорд Бридж".

Анчелоти е изпробвал и друг вариант и в началото на тази седмица е предложил 17 милиона за 23-годишния защитник на Бенфика Давид Луис. Португалският гранд и по-рано не скри своята готовност да се раздели с играча си, ако бъде предложена добра сума за него и според някои слухове в пресата става дума за сумата от 43 милиона паунда.

Въпреки кризата в отбора, отбраната на Челси до този момент си остава най-добрата във Висшата лига на Англия. Не е ясно обаче какво очаква шампионите, които в следващия си мач излизат освен без Алекс, но и Анчелоти няма да може да разчита на услугите на Иванович, който ще изтърпява дисквалификация заради натрупани картони.

 

  Сподели
103