Реднап: Привличането на Кавани е ход на отчаянието


И. Ангелов

Реднап: Привличането на Кавани е ход на отчаянието

Хари Реднап сподели мнението си за трансфера на Единсон Кавани в посока Манчестър Юнайтед. Според специалиста това решение е много хазартно и изглежда като ход на отчаянието повече, отколкото на последователност. Оле Гунар Солскяер привлече нападателя в последния ден на трансферния прозорец като свободен агент, след като той напусна ПСЖ в края на миналия сезон.

"Аз мисля, че всички харесваме да залагаме понякога, но никой не залага толкова много като Манчестър Юнайтед с Кавани в момента. Беше очевидно, че им трябваше някой още преди шокиращия резултат срещу Тотнъм. Притеснителното беше, че някои от тях просто хвърлиха кърпата.

"Но да вземеш Кавани, на 33 години, с повече от 200 000 лири заплата на седмица във финалния ден на прозореца, на мен ми прилича на отчаяние. Хората ми казваха от 8 седмици, че той иска да дойде в Англия. Когато чух каква заплата е получил, просто им пожелах късмет.

"Ако той е човек, който Юнайтед е искал да привлече, защо го оставиха за толкова късно?

"Кавани беше страхотен играч през годините и ако той все още има този глад и талант, той ще свърши добра работа за тях. Надявам се да е така за доброто на Оле Гунар Солскяер, защото те не могат да си позволят повече представяния като това с Тотнъм.

"Нападнаха ме малко когато твърдях, че шпорите могат да са сериозен претендент този сезон, но какво толкова странно има? Очевидно е, че този сезон няма да има изявен победител като Ливърпул миналата година. Виждаме какво построи Моуриньо, той има конкуренция на всяка позиция."

  Сподели
146