Хюз: Шансовете на Гигс за Ман Юнайтед нараснаха


И. Ангелов

Хюз: Шансовете на Гигс за Ман Юнайтед нараснаха

Бившият съотборник на Райън Гигс в Манчестър Юнайтед - Марк Хюз обяви мнението си, че с натрупания опит в националния отбор на Уелс, шансовете на уелската легенда да поеме "червените дяволи" сега са налице. Гигс прекара цялата си кариера като играч в Юнайтед, като беше и временен мениджър през 2014-та след уволнението на Дейвид Мойс. 46-годишният стана асистент-мениджър на Луис ван Гаал в клуба впоследствие, а през 2018 г. Гигс пое Уелс и успешно класира нацията си на Евро 2020.

"Аз мисля, че Райън е на добро място в мениджърската си кариера. Той върви нагоре. В момента е по-вероятно той да получи предложение от Манчестър Юнайтед, отколкото когато Ван Гаал напусна. Може би тогава те чувстваха, че в CV-то му като мениджър нямаше достатъчно сила. Той трябваше да отиде някъде в Европа и ако се бе справил добре, щеше да е сред кандидатите.

"Той беше фантастичен играч през кариерата си и получи добра възможност да получи опит и от другата страна на оградата. Очевидно беше напътстван от Сър Алекс много години и след това работеше редом до него. Той работеше близо до Ван Гаал няколко години, което почувствах като добро решение за него и клуба.

"Аз мисля, че всичко това беше с цел Гигс да поеме тима от Ван Гаал. Но не стана, те направиха решение за по-голямо име в мениджърството - Моуриньо. Аз мисля, че това произтече и от назначаването на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. Може би търсеха негов равен и това е променило шансовете на Райън."

  Сподели
116