Уест Хем: Защо в кината има публика, а на стадионите - не?


И. Ангелов

Уест Хем: Защо в кината има публика, а на стадионите - не?

Вице-президентът на Уест Хем Юнайтед Карън Брейди подкрепи мненията за връщане на публиката по стадионите, въпреки продължаващата пандемия от коронавирус, като тя подкрепи думите си с разрешението на киносалоните да приемат зрители. В Англия има забрана за посещение на стадионите от зрители от месец март.

"Феновете пропускат много зрелища от този сезон, и докато всички ние разбираме решенията на правителството, то логиката зад нашите затворени стадиони е странна. Ако е позволено на киносалоните да приемат зрители при социално дистанциране, защо това го няма при футбола, както и при ръгбито?

"Това е абсолютно възможно. Например, можем да разделим всеки зрител с 4 седалки от другия. На нашия Лондон Стейдиъм това ще позволи на 15 000 човека да гледат. Има възможност и за други мерки - пластмасови панели, маски, мерене на температура, почистващи гелове, контрол на опашките, забрана на алкохола.

"На по-малки стадиони би трябвало да е възможно и по-ниско дистанциране, на 1-3 или 1-2 седалки. Ако правителството позволи на стадионите същото, каквото позволи на арена О2 и Ройъл Албърт Хол, тогава няма да има нужда да спираме Лига 1 и 2, защото с тези средства те ще преживеят.

"Има ли логика да разрешим на закритите пространства да посрещат зрители, но на стадионите - не? Ако има, то никой не ми я е разяснил."

  Сподели
84